2018. március 26., hétfő

Férfi ingek esküvőre

A jó idővel karöltve beköszönt minden évben az esküvői szezon is! A napsütéses tavaszi időtől, egészen ősz elejéig tart a szezon, ahol a férfiak számára a dresscode behatárolódik az ingek közé. De milyen inget válasszunk egy esküvőre 2018-ban? Összegyűjtöttünk Nektek pár darabot, hogy könnyebben tudjatok tájékozódni a választékban.  
 
Miután megkaptuk az esküvői meghívót, és vissza is igazoltunk, hogy ott leszünk, hajlamosak vagyunk nyugodtan hátradőlni és csak várni a nagy napot, amikor kétségbeesetten keresgélünk valamilyen alkalomhoz illő szettet. Minden férfinak érdemes beszereznie a ruhatárába pár olyan darabot, amit ilyen alkalmakkor előránthat, és kényelmesen, elegánsan, az alkalomhoz illőben ünnepelheti benne az ifjú párt.  Egy slim fit, karcsúsított, de mégis kényelmes, pamut inggel igazából nem lehet mellé lőni. Válasszatok a személyiségetekhez passzoló színben, így se a ceremónia alatt, de a fogadáson, esti táncoláson se érzitek majd feszengve magatokat. 
Ha szerencsések vagytok, a meghívó magában foglalja az öltözködéssel kapcsolatos kívánt elvárásokat, és felkéri a vendéget a tradicionális viseletre. Ha mégsem, akkor sincs ok a pánikra, a meghívás formalitása ugyanis szintén utalhat arra, mennyire érdemes kiöltözni. A hivatalosabb hangvételű invitálás a teljes öltözetre utal, míg egy könnyedebb design illetve egy hétköznapibb szöveg adhat némi mozgásteret az öltözködés területén. Ha az előbbi áll fenn, akkor se ess kétségbe. Remek márkák árulnak már teljes alkalomhoz illő szettet a férfiak számára, szinte minden árkategóriában. 
Sok mindenre fény derülhet a meghívón feltüntetett helyszínről is. Ha például szabadtéri, akkor bátran öltözhettek rétegesebben, így elég ha az összhatás elegáns. De ha például a fedett a helyszín, viszont egy vidéki kastélyban lesz megtartva a lagzi, akkor is másképpen öltözzetek fel, mintha a zárt helyszín a helyi csárda rendezvénytermében van. Ezekre az esetekre akkor tudtok legjobban felkészülni, ha van egy stílusos, elegáns, méretben tökéletesen passzoló ingetek, amit ha a helyszín, időjárás megkívánja, ki tudtok egészíteni egy hozzá passzoló zakóval. 
Amíg nem kell fekete vagy fehér csokornyakkendőt kötnötök az alkalomra, nyugodtan engedjetek teret a fantáziátoknak, és adjatok az öltözethez egy kis színt.  Egy szép árnyalatú nyakkendővel megjelenésetek klasszikus marad, mégis becsempésztétek karakteretek a formális megjelenés szűk keretei közé. Egy fekete öltönyt fekete övvel és színben azonos félcipővel javaslunk viselni, de egy ilyen ünnepi alkalomra a tengerészkék öltöny is megfelel, amit barna alkalmi cipővel érdemes kiegészíteni. Ingek terén, annak megfelelően, hogy milyen az esküvő stílusa lehet bátrabban játszani. Egy dologra viszont, ahogy a nőknél, úgy a férfiaknál is oda kell figyelni. Ez pedig az, hogy soha, semmilyen körülmények között, ne legyetek elegánsabbak a vőlegénynél. Kellemetlen lesz a képeken.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése